Az autóbiztosításon belül két típusú biztosítást különböztetünk meg:

  • kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás
  • gépjármű biztosítás(CASCO)

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás nem egy választható biztosítási forma. Ezzel mindenkinek rendelkeznie kell, aki közutakon akar közlekedni valamilyen gépjárművel, (személygépkocsi, teherautó, motorkerékpár, vagy akár csak egy rendszám nélküli robogó, sőt, utánfutóra, lakókocsira is meg kell kötni, annak ellenére, hogy ezek nem gépjárművek).

Ezt a biztosítási formát a törvény kötelezi, és alapvető célja, hogy a biztosító az általunk másoknak okozott károkat megtérítse helyettünk. Ha nem rendelkezünk ilyen biztosítással, nem közlekedhetünk a közúti forgalomban. Amennyiben biztosítás nélkül közlekedünk, súlyos pénzbüntetésre számíthatunk, valamint azzal is szembesülhetünk, hogy egy véletlenül okozott kárt a saját zsebünkből kell kifizetnünk.

A gépjármű biztosítás(CASCO), egyfajta vagyonbiztosítás, amely a biztosított gépjárműben bekövetkezett különböző típusú károkra nyújt fedezetet, mint például: lopás, törés, totálkár, és hasonlóak. Ez nem egy kötelező biztosítási forma, viszont új autónál ajánlott. Amikor egy új autó vásárlása hitellel történik, akkor a hitelt nyújtó intézet csak CASCO biztosítás megléte mellett ad rá pénzt.

Ha szeretnéd megtudni, mennyi lenne számodra ez a fajta biztosítás, kötelezettségek nélkül kérhetsz egy ingyenes árajánlatot.

Kérek egy ingyenes ajánlatot