Ennek a típusú biztosításnak a célja, hogy a biztosított által mások vagyonában, vagy testi épségében okozott károkra nyújtson fedezetet. Ez azért nagyon hasznos, mert mentesíti a biztosítottat annak a kárnak a megfizetése alól, amelyért a törvény szerint ő a felelős.

Legismertebb típusai a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás(RCA), valamint a szakmai felelősségbiztosítás.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról(RCA) az Autóbiztosítás fül alatt olvashatsz.

A szakmai felelősségbiztosítást vállalkozások köthetik, amelynek célja, hogy szakmai hibával okozott kárra nyújtson fedezetet a károsultnak.

Vannak olyan speciális esetek, amikor nagy felelősséggel járó szakmára a jogszabály kötelezővé teszi a szakmai felelősségbiztosítást. Ilyenek például az orvosok, egészségügyi szolgáltatók, vagyonvédelemmel foglalkozó cégek, stb. A könyvelőknek és tervezőknek nem kötelező, de előnyt jelent, ha rendelkeznek felelősségbiztosítással. Biztonságot nyújt az ügyfeleik számára, és ha esetlegesen kárt okoznának valakinek, nem mennek csődbe, mivel ennek a kárnak az anyagi vonzatát a biztosító fizeti.

Ma már sok fakultatív lakásbiztosításhoz is hozzátartozik egy felelősségbiztosítás, amely szintén hasznos lehet.

Ha szükséged van egy ilyen típusú biztosításra, vagy csak szeretnéd megtudni, mennyi lenne számodra ez a fajta biztosítás, kötelezettségek nélkül kérhetsz egy ingyenes árajánlatot.

Kérek egy ingyenes ajánlatot